Kamenní svedkovia dávnych čias : (Wonders of the Ancient World) - Walker, Charles: 1937- (Mladé letá, 1987)
Architektonické pamiatky staroveku. Kniha približuje nielen klasických sedem divov sveta ale aj ďalších zachovaných 36 pamiatok architektúry a umenia zo všetkých starých kultúr (pyramídy, Karnak, Luxor, Ur, Petra, Mykény, Delfy, Pompeje, Koloseum, Adžanta, Bhuvanéšvar, Angkor, Veľký čínsky múr, Teotihuacan).