Salvy pod končiarmi: (Z veliteľovho zápisníka) - Beňo, Ladislav, 1921-2009 (Dukla, 1975)
Jeho literárnu tvorbu ovplyvnili osobné zážitky z obdobia 2. svetovej vojny a z povojnových politických zápasov. Debutoval zbeletrizovanou kronikou partizánskeho oddielu Vysoké Tatry "Salvy pod končiarmi" (1965).