V každom rožku trošku chémie - Škárka, Bohumil, 1933-; Mydlo, Svetozár, 1948-2014; Dašková, Kveta, 1935- (Bratislava Mladé letá, 1979)
Kniha opisuje zaujímavou formou, ako sa chémia objavuje v našom každodennom živote.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: história chémie; chémia; pozorovanie; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); vznik; publikácie pre deti; pre čitateľov od 9 rokov