Skamenelý život - Činčurová, Emília (Mladé letá, 1982)
Populárno - náučná publikácia pre deti a mládež z oblasti paleontológie (pred tritisíc miliónmi rokov, prvohory, druhohory, treťohory, atď.), doplnené krásnymi ilustráciami ...