Cesta za Adamom : (Cesta za Adamem) - Kleibl, Josef (Mladé letá, 1983)
Kniha, určená čitateľom od 13 rokov, podáva ucelený prehľad vývoja človek, archeologických nálezov aj azujímavostí vedeckého výskumu. Je venovaná všetkým stopárom minulosti - predhistorikom, paleontológom a antropológom.