Pod hladinou mora - Topercer, Emil (Mladé letá, 1983)
Autor prostredníctvom tejto knihy približuje čitateľom zaujímavý podmorský svet, jeho tajomstvá, pestrosť, živočíchy a rastlinstvo pod morskou hladinou.