Veľký obrazový atlas rýb : (Velký obrazový atlas ryb) - Frank, Stanislav, 1930-2008 (Mladé letá, 1976)
Pre zostavenie obrazovej časti a sprievodného textu knihy autor použil všeobecne uznávané vývojové pojatie sovietskeho zemepisca a ichtyológa L.S. Berga. Atlas obsahuje vyobrazenia a popis takmer 900 druhov ryb (včítane rýb akvárijných, informácie o ich výskyte, vlastnostiach, spôsobe obživy, lovu a ekonomickom význame. V úvode sa autor stručne zmieňuje o stavbe rybieho tela, o životných prejavoch rýb a o prostredí, v ktorom žijú.