Biele obdobie sucha : (A drive white season) - Brink, André Philippus, 1935- (Tvorba národov, 1983)
Román je príbeh Bena Du Toit, bieleho Juhoafričana, čo zájde priďaleko v pátraní po príčinách smrti Gordona Ngubeneho, čierneho Juhoafričana, ktorého zatkla bezpečnostná polícia a ktorý po týždni vo väzbe spáchal údajne samovraždu. Pravda, ktorú sa Du Toit usiluje nájsť, je nežiadúca, a čoskoro sa sám ocitá pod neľútostným tlakom bezpečnosti...