Skúška alebo moje peklo - Saubin, Béatrice, 1959-; Gálová, Mária, 1949-; Michaľač, Jozef, 1944- (Bratislava Mladex, 1992)
Dvadsaťročná odsúdená na smrť v Malajzii. Vzrušujúci opis tvrdej životnej skúšky v ázijskom pekle, zachytený vnímavou dušou ženy.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; kriminálne romány; drogy (beletria); pašeráci; próza; francúzska literatúra - texty