Deviaty sochárov syn : (Der neunte Sohn) - Bruns, Marianne, 1897-1994 (Osudy slávnych, 1988)
Životopisný román, ktorý rozpráva o majstorvi Veitovi Stossovi. Tento neskorogotický sochár, rezbár, maliar, grafik, odlievač bronzu, architekt i staviteľ žil asi v rokoch 1447-1533 a pôsobil najmä v Krakove a Norimbergu. V románe ožíva Nemecko na prelome 15. a 16. stor. poznamenané morom, požiarmi, utrpením, panskou zvoľou, súdmi a reformáciami...