Kvety nezasiatej raži : (Cvetenije nesejanoj rži) - Bubnys, Vytautas George, 1932- (Štafeta, 1980)
Kvety nezasiatej raži sú ako i predchádzajúce romány rodinným románom, lenže tentoraz z metského prostredia. Zoznamujeme sa v ňom s rodinou stavebného robotníka Antanasa Petrušonisa, hlavného hrdinu príbehu, jeho protagonistu. Dielo je napísané tak. že peripetie hrdinových životných osudov sú zároveň zárodkom drámy v osude mnohých ďalších postáv. Napríklad jeho syna Vitorasa, ktorý po príchode z vojenskej služby nájde svoje manželstvo rozvrátené a hľadá cesty, ako opäť dosiahnuť stratenú rodinnú pohodu a šťastie.