Angelika 12. zv.: Angelikino rozhodnutie : (Angélique á Quebec) - Golon, Anne, 1921-; Golon, Serge, 1903-1972 (Slovenský spisovateľ, 1993)
V ďalšom pokračovaní príbehov o Angelike sledujeme nové dobrodružstvá, ktoré prežíva ďaleko od rodného Poitou, v Quebecu. Tu v malebmom koloniálnom meste, kde našla s Joffreyom útočisko, mussí čeliť rôznym nástrahám. Nie sú to len bludy mocného jezuitu pátra d+Orgeval, že mladá žena je výtvorom démona, ale aj nechutné klebety, ktoré pobúria ľudí proti nej. Angelika si však za roky prežité v drsnej kanadskej prírode zvykla, že sprisahanie nie je jediným nebezpečenstvom, ktoré jej hrozí.