Nenápadní spoločníci - Švihran, Ladislav, 1931- (Mladé letá, 1976)
Ťažko by sa nám dnes žilo bez auta, rádia, televízora, lietadla, ale najťažšie bez malých vynálezov okolo nás. Ich jestvovanie si takmer neuvedomujeme. Vyvíjali sa stáročia, ba i tisícročia. Kniha napomôže vážiť si veci, ktorých služby využívame na každom kroku a ktoré sa nám zdajú byť samozrejmé.