Tajný denník Adriana Mola: Strasti a útrapy 13 a 3/4 - ročného Adriana Mola : (The growing pains of Adrian Mole) - Townsend, Sue, 1946-2014 (Mladé letá, 1995)
Druhé pokračovanie denníkových záznamov hlavného hrdinu Adriana Mola. Tak ako v prvom dieli aj v tejto časti mladého čitateľa rozveseľujú zábavné až groteskné spovede Adriana Mola. Prostredníctvom svojho tajného denníka sa otvorene zdôveruje so svojimi kritickými postrehmi, starosťami a radosťami, túžbami aj neistotami. Pokračovanie životných osudov Adriana Mola môžete sledovať v knižkách Úprimná spoveď Adriana Mola a Najbúrlivejšie roky Adriana Mola.