Londýnsky román : (Roman o Londonu) - Crnjanski, Miloš, 1893-1977 (Meteor, 1985)
Hlavnou postavou tohto románu je petrohradské knieža Repnin. Prostredníctvom jeho životného osudu sa autor zamýšľa nad zmyslom života. Hrdina sa zhodou historických okolností ocitá na brehu, z ktorého niet návratu. Miluje svoju vlasť,...