Na obzore loď - Odehnal, Eduard, 1926-1995 (Mladé letá, 1974)
V knižke Eduarda Odehnala sa dozvieme o dejinách moreplavectva, o príšerách, ktoré hrozia námorníkom, ale i o lodiach, o ktorých hovoril svet...