A kto ma stretne : (I vsiakij kto vstretitsia so mnoj) - Čiladze, Othar (SPKK, 1983)
Pri zamyslení nad umeleckými zvláštnosťami románu A kto ma stretne nemôžu nám uniknúť ďalšie jeho charakteristické znaky: mnohé slovné hry, hlboko votkané do pradiva diela, množstvo historických narážok, paralel, hra s rozličnými motívmi prevzatými z biblie, z knihy Makabejských a z Gilgamešovho eposu. Paródia aj irónia, parafrázovanie, hlboký psychologizmus, filozofia a historická konkrétnosť vytvárajú dielo so všetkými znakmi modernej a pritom nesmierne svojskej i svojráznej prózy, ktorá nepochybne bude zaujímavým zážitkom aj pre nášho čitateľa.