Život a dielo skladateľa Foltýna. Z Knihy apokryfov : (Život a dílo skladatele Foltýna) - Čapek, Karel, 1890-1938 (Česká knižnica, 1988)
Život a dielo skladateľa Foltýna je románovým torzom vydaným až posmrtne. V deviatich svedectvách sa postupne predstavuje deväť rôznych podôb titulnej postavy človeka s veľkými umeleckými ambíciami, ale malým talentom.