Kronika Zeme : (Die Chronik der Erde) - Paturi, Felix R.; Strauch, Friedrich; Herholz, Michael (Edícia kroník, 1995)
Autorom Kroniky Zeme je Felix R. Paturi, ktorý publikoval veľa prác o prírode a prehistórii. Ako odborní spolupracovníci mu asistovali profesor paleontológie na univerzite v Münsteri F. Strauch a paleontológ Dr. M. Herholz. Slovenský preklad je dielom kolektívu odborníkov, ktorý viedol Dr. M. Thurzo. Kronika Zeme (ktorá stojí 1290 Sk) v chronologickom prehľade približuje dejiny Zeme od vzniku našej planéty až po jej súčasnosť a ďalšie perspektívy v súvislosti so vznikom človeka súčasného typu - Homo sapiens sapiens. Kronika Zeme predkladá na 576 stranách: 35 kalendárií, do ktorých je zahrnutých vyše 800 ucelených informácií; 954 samostatných článkov z oblasti geológie, botaniky, zoológie, klimatológie, ekológie a antropológie; 12 statí podávajúcich syntetický prehľad hlavných etáp vo vývoji Zeme; 1200 zväčša farebných obrázkov; 374 máp, schém a maľovaných rekonštrukcií, ktoré boli spracované špeciálne pre kroniku; 47 strán dodatku so slovníkom odborných termínov a pojmov, s chronologickým prehľadom a podrobný