Za čias starých Egypťanov: Od 1. dynastie po dobytie Egypta Alexandrom veľkým. Zvieratá tých čias - Miguel, Pierre (Ako sa žilo v minulosti, 1992)
Každodenný život na brehoch Nílu, spôsob bývania, obliekania, prípravy jedál, ale aj spravovanie štátu, náboženské predstavy, pohrebné zvyky a vojenstvo starovekých Egypťanov Vám a Vašim školákom predstaví táto kniha slovom aj názornými ilustráciami.