Za čias starých Egypťanov: Od 1. dynastie po dobytie Egypta Alexandrom veľkým. Zvieratá tých čias - Miguel, Pierre; Breznenová, Eva; Probst, Pierre (Bratislava Fortuna Print S.l. , b.t. [vyd.], 1992)
Každodenný život na brehoch Nílu, spôsob bývania, obliekania, prípravy jedál, ale aj spravovanie štátu, náboženské predstavy, pohrebné zvyky a vojenstvo starovekých Egypťanov Vám a Vašim školákom predstaví táto kniha slovom aj názornými ilustráciami.
Keywords: dejiny staroveké; Egypt staroveký; zjednotenie Egypta; život zvierat; 3 000 r. pred n.l.; Egypt; Egypt; knihy populárno- náučné pre deti