Ofélia sa učí plávať - Kubelka, Susanna, 1942- (Remedium, 1995)
S otevřeností, typickým ženským šarmem a velkou dávkou životní moudrosti líčí autorka dobrodružství, která prožívá Kanaďanka Ofélie během svého pracovního pobytu v Paříži. Jejím úkolem je redigovat knihu, dodržovat hollywoodskou dietu a navíc má prostudovat milostný život Francouzek a zejména Francouzů. Knížka je nejen vtipným románem, ale i zábavným návodem na udržení krásy a psychické i fyzické svěžesti.