Turbína : (Turbina) - Čapek-Chod, Karel Matěj, 1860-1927 (Tatran, 1961)
Spoločenský román, ktorý na osudoch pražskej priemyselnej rodiny z prelomu storočia ukazuje citový, spoločenský i hospodársky úpadok českého meštianstva.