Údolie rozhodnutia : (The valley of decision) - Davenport, Marcia, 1903-1996 (Slovenský spisovateľ, 1992)
Rozsiahla sága puttsburského oceliarskeho rodu Scottovcov, ktorá sa začína v roku 1873, kedy do rodiny prichádza malá írska slúžka Mary. Rozvíja sa tu história veľkej lásky tejto Írky, dramatické osudy jednotlivých členov rodiny a aj historické udalosti tej doby....