Život pana Moliéra - Bulgakov, Michail Afanasijevič: 1891-1940 (Postavy a osudy, 1990)
Čitateľ takmer s detektívnym napätím sleduje Moliérove osudy od narodenia až po nedôstojný pohreb, kedy naposledy zasiahla neľútostná cirkevná moc. Moliér zakúsi horkosť porážky i radosť víťazstva, slávu i nepriazeň, lesk a biedu komediálnej dráhy.