Život pana Moliéra - Bulgakov, Michail Afanasijevič: 1891-1940; Morávková, Alena; Bromová, Dagmar: 1939-2008; Novotný, Leo: 1931-; Moliére, Jean-Baptiste: 1622-1673 (Praha Lidové nakladatelství, 1990)
Čitateľ takmer s detektívnym napätím sleduje Moliérove osudy od narodenia až po nedôstojný pohreb, kedy naposledy zasiahla neľútostná cirkevná moc. Moliér zakúsi horkosť porážky i radosť víťazstva, slávu i nepriazeň, lesk a biedu komediálnej dráhy.
Keywords: biografické romány; životopisné romány; osobnosti literárne; Bulgakov, Michail Afanasijevič (patrí medzi najznámejších a najvydávanejších ruských prozaikov 20. storočia. Od roku 1921 žil v Moskve. Patrí k najväčším satirikom a cynikom ruskej literatúry. * 15.05.1891 Kyjev, Ukrajina - 10.03.1940 Moskva, Rusko); dramatici francúzski; život a dielo; próza; ruská literatúra - texty; Bromová, Dagmar (česká maliarka, grafička a ilustrátorka. * 21.11.1939 Praha, Česko - 13.11.2008 Praha, Česko); Moliére, Jean-Baptiste, vlastným menom Jean Baptiste Poquelin (bol francúzský herec, dramatik, režisér a divadelný riaditeľ. Spolu s Pierrom Corneillom a Jeanom Racinom patrí k trojici najvýznamnejších dramatikov francúzskeho klasicizmu. Pre komédiu má podobný význam ako William Shakespeare pre tragédiu. * 15.01.1622 v Paríži, Francúzsko -17.02.1673 v Paríži, Francúzsko); Novotný, Leo (český výrvarný umelec, redaktor, grafik, typograf, ilustrátor, prekladateľ. * 28.03.1931 Praha, Česko -)