Abeceda nášho deda - Kvasnička, Ladislav (Mladé letá, 1995)
Abeceda od deduška nech poteší vaše ušká. Od A po Z, cin cí brí, nech jazýček vycibrí. Deduškova abeceda nech vám viacej pokoj nedá, nech vás čítať naučí, držať knižku v náručí.