Moll Flandersová : (Moll Flanders) - Defoe, Daniel: asi 1660-1731 (Zlatý fond svetovej literatúry, 1977)
Román Moll Flandersová predstavuje reálny obraz spoločenského života 18. storočia. Je to románová kronika, individuálny príbeh ženy, ktorá retrospektívne rozpráva svoje pestré a nezvyčajné životné osudy, ovplyvnené atmosférou vtedajšej anglickej spoločnosti, ktorú ovládajú peniaze.