Moll Flandersová (Moll Flanders) - Defoe, Daniel: asi 1660-1731; Koštial, Rudolf, 1913-1991; Hrach, Pavel, 1947-; Alexievová, Ľubica (Tatran Bratislava, 1977)
Román Moll Flandersová predstavuje reálny obraz spoločenského života 18. storočia. Je to románová kronika, individuálny príbeh ženy, ktorá retrospektívne rozpráva svoje pestré a nezvyčajné životné osudy, ovplyvnené atmosférou vtedajšej anglickej spoločnosti, ktorú ovládajú peniaze.
Keywords: romány autorské; historické romány; Anglicko; 18. stor; Defoe, Daniel, vlastným menom Daniel Foe (bol anglický spisovateľ a novinár. Napísal až 500 kníh, známa je Robinson Crusoe. * asi 1660 Londýn, Anglicko - 24.04.1731 Londýn, Anglicko); spoločenské romány; próza; anglická literatúra - texty; Anglicko