Komédie 1: Život pána de Moliére. Smiešne Preciózky. Škola žien. Kritika školy žien. Versailleská improvizácia. Tartuffe - Moliére, Jean-Baptiste: 1622-1673 (Svetoví klasici, 1967)
Žil v 17. storočí, vl. Menom Jean-Baptiste Poquelin. Zaslúžil sa o rozvoj komédie. Porušil princípy klasicizmu, pretože jeho hry sú napísané v próze a nie vo verši, vystupujú v nich ľudia z vyšších, ale aj nižších spoločenských kruhov (kráľ, ale aj nižšia šľachta, mešťania, ľudia). Mohol si to dovoliť, lebo bol obľúbencom kráa. Založil v Paríži divadlo pod menom Moliére.