Skalp - Dvořák, Jan, 1951- (Knihovna lidové četby, 1987)
Román Jana Dvořáka Skalp patrí k tým prácam, ktoré kriticky sledujú neduhy sprevádzajúce vtedajší život a varujú pred ľudskou ľahostajnosťou...