Vo svete nerastov - Siegl, Karol; Šajgalík, Ján; Čabalová, Darina (Alfa, 1974)
Publikácia oboznamuje čitateľa so svetom nerastov. Zaoberá sa históriou objavov a dobývania minerálov, ich vlastnosťami, použitím a náleziskami. Opisuje význam a krásu hornín a oboznamuje so spôsobmi ich použitia...