Mlyn na rieke : (The mill on the floss) - Eliot, George, 1819-1880 (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1976)
Román je nesentimentálnym, psychologicky pravdivým obrazom detstva a dozrievania umnej a citlivej Margitky, dievčaťa s bohatou obrazotvornosťou a veľkou túžbou po vzdelaní.