Láska Jeanny Neuillovej : (Ľubov Žany Nej) - Erenburg, Iľja Grigorjevič, 1891-1967 (Eva, 1977)
Láska Jeanny Neyovej patrí medzi menej známe a prvé romány I. Erenburga. Jeho strhujúci dej zaujme čitateľa už pri prvých stránkach. Láska boľševika Andreja a Francúzky Jeanne, ktorá sa končí tragicky, tvorí ústrednú dejovú niť románu. Scény z parížskeho pobytu Jeanne, biedne miestnosti...