Zachránený život: Dievčatá v bielom : (Mission vers linconnu) - Pairault, Suzanne, 1897-1985 (Čajka, 1995)
Mladá zdravotná sestra Gisele prijme ponuku na niekoľkomesačné pôsobenie v misii Červeného kríža v Brazílii. V lietadle sa zoznámi so sympatickým lekárom Miguelom, ktorý jej neskôr zachráni život. Na prestupnom letisku Gisele za nezvyčajných okolností nastúpi do malého lietadla, čo ju má odviezť do misie stratenej v pralese. Dostane sa však do rúk zločinca, pašeráka a ten ju ako nepohodlného svedka vysadí do neznámej indiánskej osady. Tam sa začína jej veľké dobrodružstvo.