Trpké svitanie 3: Dieťa súmraku : (Twilights child) - Andrews, Virginia Cleo, 1923-1986 (Ikar, 1995)
Po smrti starej mamy sa Dawn stáva dedičkou hotela Cutlerova zátoka. Začína v ňom pracovať ako správkyňa, zosobáši sa s Jimmym a podarí sa jej nájsť milovanú dcérku Christie, ktorú si Jimmy adoptuje... V Dawninej rodine však nič nie je jednoduché. Komplikujú sa jej vzťahy so súrodencami, objavuje sa aj dávna láska Michael Sutton a pokúša sa Dawn finančne vydierať. Napriek všetkým zlým udalostiam Dawn a Jimmy začínajú veriť, že ich láska prekonala rodinnú kliatbu. Nasťahujú sa do domu, ktorý Jimmy postavil kúsok od hotela, a dieťa, ktoré Dawn po mnohých sklamaniach čaká, je symbolom ich šťastnej budúcnosti.