Pipi nastupuje na loď : (Pippi Langstrump gar omboard) - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (Mladé letá, 1995)
Pokračovanie príbehov Pippi Dlhej pančuchy a jej kamarátov Tomiho a Anniky. Tentokrát sa Pippi vyberie do mestečka na nákupy, spôsobí rozruch na školskom výlete a popasuje sa na jarmoku s najväčším silákom. Vo vile Vilôčke sa zrazu zjaví aj jej otec, Efraim Dlhá pančucha, černošský kráľ. Pippi sa musí rozhodnúť. Odpláva s otcom a stane sa černošskou princeznou, alebo ostane verná svojim kamarátom?