Ulica detstva : (Barndommens gade) - Ditlevsen, Tove Irma Margit, 1917-1976 (Eva, 1980)
Román dánskej autorky, značne autobiografický. Zobrazuje život robotníckeho dievčaťa Estery v jej úzkostiach, hľadaní, i v radostiach a bohatých nálezov zo skrytých rajov života...