Kto si raz oddýchol v chládku : (Wer einmal aus dem blechnapf frisst) - Fallada, Hans, 1893-1947 (Svetová tvorba, 1974)
Román nemeckého autora, ktorý nás zavedie do väzníc vo Weimarskej republike, do sveta malých kriminálnikov, ľudí psychicky i morálne labilných, no túžiacich po šťastnom živote...