Prv ako vás zabijú : (Prima che vi uccidano) - Fava, Giuseppe, 1925-1984 (Luk, 1986)
Je to Favov posledný román, pretože autor zahynul rukou vrahov, proti ktorým celý život bojoval svojou tvorbou. Hrdinami sú štyria štvanci, ktorí sa skrývajú v horách pred prenasledovaním. Každý sa do tejto situácie dostal z iných pohnútok, no spája ich odhodlanie búriť sa proti krivde a násiliu. Je to neradostný ale pravdivý obraz o živote na Sicílii v období po 2. svetovej vojne.