Loď komediantov : (Show boat) - Ferber, Edna (Eva, 1968)
Základnou témou tohto románu sa stáva rub a líce života kočujúcej, či vlastne plávajúcej divadelnej spoločnosti. Všedný život za vidna, kedy sa jeden deň podobá na druhý, a večer, keď na loď padne súmrak, opanuje ju vzrušenie a nervozita...