Loď komediantov (Show boat) - Ferber, Edna; Klinger, Eugen, 1906-1981; Vlachová, Renata, 1933-; Vlachová, Renata, 1933-; Hlinická, Jarmila (Bratislava Smena, 1968)
Základnou témou tohto románu sa stáva rub a líce života kočujúcej, či vlastne plávajúcej divadelnej spoločnosti. Všedný život za vidna, kedy sa jeden deň podobá na druhý, a večer, keď na loď padne súmrak, opanuje ju vzrušenie a nervozita...
Keywords: romány autorské; historické romány; spoločenské romány; dobrodružné romány; próza; anglická literatúra - texty