Žid Süss : (Jud Süss) - Feuchtwanger, Lion, 1884-1958 (Členská knižnica Pravda, 1967)
Žid Suss je historický román Liona Feuchtwangera vydaný v roku 1925. Odohráva sa v 30. rokoch 18. storočia v Nemecku, ktoré je rozdrobené na rad vojvodstva, ktoré medzi sebou bojujú o moc. Hlavnou postavou je schopný, ale zatiaľ bezvýznamný židovský obchodník Josef Openheimmer Suss. Román je rozprávaný v 3. osobe a pozostáva z piatich kníh.