Ďaleko od brehu : (James place) - Fitzgerald, Penelope, 1916-2000 (Štafeta, 1986)
Autorka v tomto románe čerpá zo svojich skúseností, keď bývala na zakotvenom člne na Temži, medzi ľuďmi, ktorí- aspoň na čas -stratili pevnú pôdu pod nohami a žili medzi zemou a vodou - a dostali sa tak trocha mimo spoločnosť.