Cárova smrť : (Michajlovskij zamok) - Foršová, Oľga (Meteor, 1982)
Cárova smrť patrí k vrcholným dielam sovietskej historickej prózy. Zachycuje krátke obdobie vlády pološialeného cára Pavla L.,syna Kataríny Veľkej, panujúceho na sklonku osemnásteho storočia...