Cárova smrť (Michajlovskij zamok) - Foršová, Oľga; Podolinský, Ivan; Kiš, Fedor, 1946-; Engelmann, Alfréd, 1916-1988 (Bratislava Tatran, 1982)
Cárova smrť patrí k vrcholným dielam sovietskej historickej prózy. Zachycuje krátke obdobie vlády pološialeného cára Pavla L.,syna Kataríny Veľkej, panujúceho na sklonku osemnásteho storočia...
Keywords: romány autorské; historické romány; 18. stor; spoločenské romány; próza; ruská literatúra - texty