Slávni vynálezcovia - Švihran, Ladislav: 1931- (Slávni, 1977)
Stovky a stovky vynálezcov sa pričinilo, aby sa nám žilo ľahšie, pohodlnejšie, príjemnejšie. Mnohým z nich svet pozná, mená mnohých však navždy zanikli v hmlistých počiatkoch histórie i v trme-vrme neskorších stáročí. V tejto knihe sa rozpráva o diele jedných i druhých, no najmä o tom, ako žili a tvorili vynálezcovia, ktorí najväčšmi pomohli posunúť vývoj dopredu a ktorých mená patria medzi najslávnejšie.