Slávni vynálezcovia - Švihran, Ladislav: 1931-; Blažo, Pavol: 1943-; Blažo, Pavol: 1943- (Bratislava Mladé letá, 1977)
Stovky a stovky vynálezcov sa pričinilo, aby sa nám žilo ľahšie, pohodlnejšie, príjemnejšie. Mnohým z nich svet pozná, mená mnohých však navždy zanikli v hmlistých počiatkoch histórie i v trme-vrme neskorších stáročí. V tejto knihe sa rozpráva o diele jedných i druhých, no najmä o tom, ako žili a tvorili vynálezcovia, ktorí najväčšmi pomohli posunúť vývoj dopredu a ktorých mená patria medzi najslávnejšie.
Menný register. Pre čitateĺov od 11 rokov.
Keywords: vynálezcovia svetoví; vynálezy; objavy; Švihran, Ladislav, pseudomym Roman Vrábeľ (slovenský spisovateľ, prozaik, autor literarúry faktu najmä pre deti a mládež, prekladateľ. Do roku 1938 žil v Belgicku, kam sa jeho rodičia odsťahovali za prácou. *15.12.1931 Liege, Belgicko -); Blažo, Pavol (slovenský typograf, gragik, fotograf a redaktor. Pracoval v Slovenskej televízii v Bratislave aj ako výtvarný redaktor vo vydavateľstve Smena. Počas svojho dlhoročného pôsobenia vo svete knihy vytvoril stovky edičných obálok a knižných úprav, za ktoré bol aj viackrát ocenený. *16.06.1943 Trnava, Slovensko -); objavitelia; osobnosti významné; biografie; životopisy; pre čitateľov od 11 rokov