Tu bude žiť naša láska : (I zdes my strojim ľubov) - Gajsaňuk, Josif (Rovesník, 1979)
V centre autorovej pozornosti sú osudy Peveluce a jej manžela Petriku a životné príbehy inžiniera Rareša. Pevelucu, polosirotu, otec privedie do mesta, kde sa spozná s taxikárom Petrikom, ľahkovážnym mládencom so sklonom pre avantúry každého druhu...