Tu bude žiť naša láska (I zdes my strojim ľubov) - Gajsaňuk, Josif; Tokár, Milan, 1940-; Feldek, Ľubomír, 1936-; Rostoka, Vladislav, 1948-; Neman, Miroslav (Bratislava Smena, 1979)
V centre autorovej pozornosti sú osudy Peveluce a jej manžela Petriku a životné príbehy inžiniera Rareša. Pevelucu, polosirotu, otec privedie do mesta, kde sa spozná s taxikárom Petrikom, ľahkovážnym mládencom so sklonom pre avantúry každého druhu...
Keywords: romány autorské; realistické romány; psychologické romány; Feldek, Ľubomír (slovenský básnik, prozaik, dramatik a prekladateľ. Manžel spisovateľky Oľgy Feldekovej, 9.10.1936 Žilina -); sociálne romány; próza; moldavská literatúra - texty